Home  |  Inloggen  |  Contact

LAATSTE NIEUWS

Alpha-ervaring Rik

Geplaatst op vrijdag 26 februari 2016

Alpha stukje Rik de Rink: 'Heel veel nieuwe inzichten'

Onder het mom dat je niet moet verkopen wat je nooit zelf geproefd heb ik de afgelopen keer meegedaan aan de Alpha-cursus. Ik vind het erg leuk om inhoudelijk met mensen over het geloof te praten, iets wat ik in een andere setting in de zomer ook doe bij een evangelisatieproject van E&R. Daar werd ik aangemoedigd om ook eens mee te doen aan de Alpha-cursus.

Innerlijke rust
Ik heb het over me heen laten komen en ben blij verrast door alle mooie en vaak ook nieuwe dingen die ik tegenkwam. Zo zaten er mensen in mijn Alphagroep die op een voor mij nieuwe manier naar het geloof keken. Niet vanuit regels, een instituut of dat je allerlei dingen moet, maar vanuit stilte en innerlijke rust. Daar heb ik veel van geleerd.

Jaap
Tijdens het weekend heb ik lang met Jaap gesproken. Jaap is blind, maar ziet heel veel andere dingen die de meeste mensen niet zien, op geestelijk gebied. Hij kan deze dingen ook heel mooi omschrijven en verwoorden. Ik heb zoveel van hem geleerd. Toen ik met hem sprak zaten we in een hele drukke ruimte, maar er was een deken van rust en vrede over ons en ons gesprek. Prachtig om te mogen ervaren!'