Home  |  Inloggen  |  Contact

LAATSTE NIEUWS

Alpha feestmaaltijd

Geplaatst op donderdag 09 juni 2016

Verslag Alpha feestmaaltijd

Als we de Open Hof binnenkomen, zien we tafels vol met eten en een zaal gevuld met wel 80 mensen. Dit belooft weer een mooie Alpha feestmaaltijd te worden. We beginnen dan ook met de maaltijd. Verschillende gerechten zijn bereid door deelnemers van de cursus: van soep en salades tot chili con carne en nog veel meer heerlijke gerechten. Tijdens het eten maak ik kennis met deelnemers van Alpha en gasten die benieuwd zijn wat deze cursus inhoudt, heel gezellig!

Alpha
Rudolf en Mirjam praten de avond op een vrolijke manier aan elkaar. Ze vertellen over de afgelopen cursus en het erg geslaagde Alphaweekend in Norg. Naast serieuze gesprekken werd tijdens dat weekend ook samen gesport, gelachen en gedanst. Na het verhaal van Rudolf en Mirjam vertellen cursisten zelf hoe ze de afgelopen Alpha hebben beleefd. Wie er ook spreekt, stuk voor stuk zijn ze enthousiast: "Ik heb veel geleerd, er was een hele mooie open sfeer, goede gesprekken en heerlijk eten. Kortom, het was inspirerend."

Relatie
Een man van over de zeventig vertelt dat hij niet veel meer had met kerk en geloof in God. Toen hij een keer in een kerk kwam was hij niet onder de indruk: “Ik waande mij in een schouwburg en de preek sprak mij totaal niet aan.” Toch deed hij mee aan de Alpha en dit voelde voor hem totaal anders. Het deed iets met hem en hij kwam erachter dat geloven niet alleen iets is van ratio, maar vooral van relatie: “ Aan het eind van elke dag ben ik gaan bidden en dat doe ik nog steeds. Niet op mijn knieën (waarom zou dat moeten), maar gewoon praten met God. Dat bracht en brengt me tot rust. Ik daag iedereen uit die twijfelt om mee te doen aan de volgende cursus. Doe mee, wees kritisch en zie wat het je brengt.”

Uitdaging
Durf jij deze uitdaging aan? ben je benieuwd naar wat Alpha jou kan brengen of ken je iemand die belangstelling heeft? De volgende Alpha begint op woensdag 21 september. Klik hier voor meer informatie over de cursus. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Klik dan hier.