Home  |  Inloggen  |  Contact

LAATSTE NIEUWS

Eetcafé Assen Oost

Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2016

    

Het “Eetcafe”

Even terug in de herinnering, een enthousiaste groep mensen (met als hobby koken) zijn al ruim 10 jaar bezig met het koken van de heerlijkste gerechten, in eerste instantie voor de eigen kerkleden (NGK) en later voor mensen uit de wijk Assen Oost, waar de Open Hof staat. Wij nodigen mensen uit waarvan wij denken dat zij niet dagelijks een goede warme maaltijd op tafel (kunnen) zetten. Meestal is de oorzaak een minder goede financiële situatie of eenzaamheid. Maandelijks ontvangen wij zo’n 35 gasten die allemaal persoonlijk worden uitgenodigd door een van ons die hen allen kent en ook op de hoogte is van de thuissituatie.

Om dit te financieren ontvangen wij een aantal keren per jaar de opbrengst van een collecte en daarnaast koken wij ook op uitnodiging op “bruiloften en partijen”.  Zij betalen daarvoor de kostprijs met een opslag zodat wij weer in staat zijn te koken voor onze gasten uit Assen-Oost.

De 2e vrijdag van de maand koken we volgens een thema, bijv. “de mediterraanse keuken” of diverse stoofpotten, stamppottenbuffet, pasta buffetten en noem maar op…………… Het diner bestaat uit 3 gangen : een voor- en hoofdgerecht en een dessert met een kopje koffie na. En als we heel goede zin hebben laten we het diner nog vooraf gaan door het serveren van een amuse. Om de beurt begint iemand van het kook-team de maaltijd met een korte bijbelse inleiding en een gebed.

Wij verzekeren jullie: er wordt genoten door zowel de gasten als het voltallige “personeel”.

Dat we een goede naam hebben onder de hobby-koks blijkt wel uit het feit dat zich steeds meer mensen aanmelden om mee te helpen, te koken, zaaldienst te draaien en/of af te wassen.  Zoveel zelfs dat wij overwegen een tweede ploeg samen te stellen zodat er om de 14 dagen gekookt kan worden en de gastengroep kan worden verdubbeld. Het is nodig, want we weten uit gesprekken dat er veel “stille armoede” wordt geleden.

Nu ons plan: wij willen graag over enkele maanden (indien dat haalbaar is) met een 2e ploeg starten. Een ploeg bestaat uit minimaal  3 koks (m/v), 2 mensen in de zaal die de zaal inrichten, de tafels dekken en babbelen met de gasten, 1 barkeeper en een afwasser. Minimaal 7 mensen! Uiteraard is het handig als er wat overcapaciteit is als reserve. Jullie kunnen informatie krijgen bij Meda Kolthof en Henriette Larambelje. Na aanmelden draai je een paar keer mee met het bestaande team (wennen en kijken of je dit wil….) daarna stap je “in het diepe”. Voor de juiste mensen is er een enorme beloning in de vorm van saamhorigheid, gezelligheid en plezier en een welgemeend “dank je wel”.

Wees welkom in ons team!  

Marion, Evelien, Frans, Gerrie, Henriette, Henriette, Koos, Meda, Femke, Sieb en Peter.