Home  |  Inloggen  |  Contact

Alpha 2018

Woensdag 14 maart start de nieuwe Alpha-cursus. Wil je meer informatie over Alpha bij Assen Zoekt of meedoen? Klik dan hier. Ken je iemand die interesse heeft om mee te doen met Alpha? Je kunt je ook samen opgeven.

Geplaatst op: donderdag 01 februari 2018

De zoektocht naar een nieuwe voorganger gaat verder

Is er iemand die je kent die zou passen bij Assen Zoekt als voorganger? We zetten na het afronden en evalueren van de proefperiode met Gert Zomer onze zoektocht voort. Is deze vacature iets voor jou? Of ken je iemand bij wie dit zou passen? Klik hieronder voor de vacaturetekst.


Geplaatst op: woensdag 03 januari 2018

Oud en Nieuw bij de Open Hof

Met missiegroep Thuisbasis organiseren we dit jaar het oud-en-nieuwfeest bij de Open Hof. Net als voorgaande jaren kan er weer gegourmet worden (van 19:00 - 21:00 uur), zullen er allerlei spelletjes gespeeld worden, zal er ongetwijfeld weer met vuurwerk gegooid worden en nemen we een moment om stil te worden, en samen met God terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende (van 23:15 - 23:45 uur).Om een beetje een inschatting te kunnen maken hoeveel mensen er komen, zouden we het op prijs stellen als je een mailtje stuurt naar Betty als je komt, waarin je aangeeft met hoeveel personen. We doen het op z'n Amerikaans, dus neem zelf wat vlees/ groente (als je komt gourmetten), wat te drinken en eventueel wat lekkers mee voor de avond. Koffie en thee zorgen wij voor. 

Van harte welkom op 31 december vanaf 19:00 uur! En de dag erna om rond 10:30 uur weer op te ruimen met z'n allen! ;)

Geplaatst op: donderdag 28 december 2017

Doe je mee met de Alpha-cursus?
Heb je vragen over het leven? Over het christelijk geloof? Wil je die voor het eerst of opnieuw doordenken? Ben je nieuw in Assen? Wil je mensen leren kennen? Meld je dan aan voor de Alpha-cursus van Assen Zoekt die start op 27 september om 19.00 uur. Tien avonden met een maaltijd, praatje en gesprek in kleine groepen en halverwege een weekend van 10-12 november.

Informatie en aanmelden
Wil je meedoen of ken je iemand die interesse heeft? Meld je dan hier aan. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op: vrijdag 04 augustus 2017

De Alpha Cursus gaat na de vakantie weer van start op de volgende data. De avonden vallen op woensdagavonden. De precieze datum van het Alpha weekend is nog niet bekend.

13, 20 sept: Alpha voorbereiding
27 sept t/m 18 okt: Alpha 1 t/m 4
1 nov: Alpha 5
8 nov: Alpha 6
10-12 november: Alpha weekend
22, 29 nov: Alpha 7, 8
6 dec: Alpha 9
13 dec: Alpha feestavond
20 dec: Alpha evaluatie

Meer weten over Alpha? Klik hier.

Geplaatst op: woensdag 28 juni 2017

Assen-Zuid en Assen Zoekt

Al eerder heb je misschien iets gehoord over de verbinding die we vanuit Assen Zoekt zoeken met andere kerken. Eén van die andere kerken is de GKV Assen-Zuid. Door hen is benoemd dat het belangrijk is om te beseffen dat wij, Assen Zoekt, mensen bereiken die zij niet (kunnen) bereiken. Daarin willen ze ons ondersteunen. Ze zien dat we recent een goed lopende Alpha-cursus hebben georganiseerd, dat er mensen via persoonlijke contacten tot geloof komen in Jezus en dat er een groeiende groep vluchtelingen is die de diensten bijwoont. Dat vraagt om veel inzet en daarbij is ondersteuning gewenst. Er is de laatste tijd toegewerkt naar een zogenaamde onderlinge participatieovereenkomst. Het bestuur is blij om nu te kunnen vertellen dat zo'n overeenkomst donderdag 6 april officieel is ondertekend namens zowel Assen Zoekt als de GKV Assen-Zuid.

Naast de meer algemene band die de CGK al heeft met de GKV (waar Assen Zuid onder valt) is onze band met Assen-Zuid nu verder omschreven. Zo willen we elkaar tot hand en voet zijn bij het brengen van het goede nieuws in Assen.

Geplaatst op: woensdag 03 mei 2017

Foto's missiezondag
Zoals het nu lijkt gaat komende missiegroepzondag een prachtige, zonnige dag worden. En dat is mooi, want dat betekent dat er veel buiten gelopen, gespeeld, gekletst, gezeten en gelachen gaat worden. Wij zouden het heel fijn vinden als jullie daar allemaal (elke missiegroep!) heel veel mooie foto's van willen maken! Wij zijn namelijk bezig om een nieuwe website te maken voor Assen Zoekt en foto's zijn hier een belangrijk onderdeel van. Zeker foto's van de missiegroepen! Dus hierbij een oproep om je niet in te houden en (het liefst met een goede camera/hoge resolutie) veel plaatjes te schieten. Als je een mooie tekst of verhaal bij de plaatjes hebt is dat helemaal geweldig!

Nieuwe website
Wij zien uit naar jullie creatieve uitspattingen! Jullie mogen ze appen naar Breunis (0610181001) of mailen naar breunis@assenzoekt.nl (gebruik WeTransfer als je veel foto's hebt).

Groetjes Team Nieuwe Website

Geplaatst op: woensdag 03 mei 2017

Binnenkort zijn de introductieavonden van Assen Zoekt er weer. De introductieavonden zijn bedoeld om meer te leren over Assen Zoekt. Aan de orde komen zaken als visie, ontstaan, familie, missie en 1-1-1-1. Maar ook missiegroepen, teams en hoe je zelf kunt deelnemen.

Het eerste deel is op woensdag 25 januari; het tweede deel is op woensdag 8 februari. Beide keren is er inloop met koffie vanaf 19:30 uur, start om 19:45 uur. We eindigen de avonden om 21.45 uur.

We zouden het erg fijn vinden als je erbij bent. Laat het dan even weten via een email naar introductie@assenzoekt.nl, of meld het even bij Rudolf, Wim of Harri.

Hopelijk tot de 25e (of eerder)!

Geplaatst op: woensdag 25 januari 2017

Samen op zoek
Van een klein clubje op de Deel naar inmiddels een flinke club in de Open Hof; door de jaren heen is de geloofsfamilie Assen Zoekt flink gegroeid. En nog steeds zijn we samen op zoek. Op zoek naar antwoorden op levensvragen, op zoek naar echt contact, op zoek naar liefde: op zoek naar God. Dat doen we sinds het zo klein begon met mensen van allerlei pluimage. Iedereen is welkom en voelt dat ook.

Feest
Komende zondag bereiken we een mijlpaal. We worden een zelfstandige zendingsgemeente binnen de Christelijke Gereformeerde Kerk. De groei van de afgelopen jaren, alles wat er in die tijd gebeurd is en de zegen die we hierin mochten ontvangen hebben tot dit moment geleid. We willen komende zondag in een speciale feestdienst dan ook een zegen vragen over deze stap en dit uitgebreid vieren met vrienden, kennissen, broers en zussen van Assen Zoekt uit eigen stad en heel het land. Burgemeester Marco Out zal een kort woord en wens uitspreken.  Rudolf Setz en Arjan Hilbers zullen de dienst leiden.

Geplaatst op: woensdag 25 januari 2017

Op 21 september start bij Assen Zoekt weer een nieuwe Alpha cursus. Het gezicht van de Alpha cursus is dit jaar Bear Grylls; de bekende presentator en avonturier van the Discovery channel. Bear Grylls heeft samen met zijn vrouw een aantal jaren geleden zelf de Alpha cursus gevolgd in Londen en beiden zijn ze tot geloof gekomen. Sindsdien noemt deze Brit, de jongste van zijn land die ooit die de Mount Everest heeft beklommen, Alpha zijn grootste avontuur en wil hij graag zijn gezicht aan Alpha geven. Je zult hem daarom nog vaak zien de komende tijd op o.a. billboards, posters en flyers. Hij is het gezicht van de eerste wereldwijde campagne van Alpha. Dus ook in de wereldstad Assen.

Vijf kerken in Assen hebben hun handen ineen geslagen en hebben deze campagne opgezet in onze stad, met maar één doel: mensen uitnodigen voor Alpha zodat ze kunnen ontdekken wie God is. Wij van Assen Zoekt… doen ook mee aan deze campagne en willen iedereen uitnodigen om naar de introductieavond te komen op maandag 12 september in het Gomarus.

Deze avond is bedoeld voor hen die de feestavond gemist hebben en meer willen weten over de inhoud en de opzet van Alpha, maar ook voor hen die niet op woensdag de cursus bij Assen Zoekt kunnen volgen en graag op een andere avond dit zouden willen doen (bij een andere gemeente). Verder zal René de Vries spreken over het thema “Geloof. Saai, onwaar, achterhaald?”

Dus kom! Maandag 12 september in het Gomaruscollege

Inloop vanaf 19.30, start vanaf 20.00

Adres: Meester Groen van Prinstererlaan 20, Assen

 

 

Jenst jan Mertens

jenstjan@gmail.com

Geplaatst op: vrijdag 02 september 2016

Het is een mooie traditie, het jaarlijkse buurtfeest in Assen-Oost. Assen Zoekt doet hier 10 september 2016 weer graag aan mee met een kleedjesmarkt in en om de Open Hof! Wil jij dat ook? Meld je dan aan via kleedjesmarkt@assenzoekt.nl. Kosten hiervoor zijn 1 euro.

Op zondag 11 september vieren wij het feest graag verder in een dienst met de wijk. Deze begint om 11.15 uur en iedereen is welkom vanaf 10.45 uur.

Geplaatst op: vrijdag 02 september 2016

Het “Eetcafe”

Even terug in de herinnering, een enthousiaste groep mensen (met als hobby koken) zijn al ruim 10 jaar bezig met het koken van de heerlijkste gerechten, in eerste instantie voor de eigen kerkleden (NGK) en later voor mensen uit de wijk Assen Oost, waar de Open Hof staat. Wij nodigen mensen uit waarvan wij denken dat zij niet dagelijks een goede warme maaltijd op tafel (kunnen) zetten. Meestal is de oorzaak een minder goede financiële situatie of eenzaamheid. Maandelijks ontvangen wij zo’n 35 gasten die allemaal persoonlijk worden uitgenodigd door een van ons die hen allen kent en ook op de hoogte is van de thuissituatie.

Om dit te financieren ontvangen wij een aantal keren per jaar de opbrengst van een collecte en daarnaast koken wij ook op uitnodiging op “bruiloften en partijen”.  Zij betalen daarvoor de kostprijs met een opslag zodat wij weer in staat zijn te koken voor onze gasten uit Assen-Oost.

De 2e vrijdag van de maand koken we volgens een thema, bijv. “de mediterraanse keuken” of diverse stoofpotten, stamppottenbuffet, pasta buffetten en noem maar op…………… Het diner bestaat uit 3 gangen : een voor- en hoofdgerecht en een dessert met een kopje koffie na. En als we heel goede zin hebben laten we het diner nog vooraf gaan door het serveren van een amuse. Om de beurt begint iemand van het kook-team de maaltijd met een korte bijbelse inleiding en een gebed.

Wij verzekeren jullie: er wordt genoten door zowel de gasten als het voltallige “personeel”.

Dat we een goede naam hebben onder de hobby-koks blijkt wel uit het feit dat zich steeds meer mensen aanmelden om mee te helpen, te koken, zaaldienst te draaien en/of af te wassen.  Zoveel zelfs dat wij overwegen een tweede ploeg samen te stellen zodat er om de 14 dagen gekookt kan worden en de gastengroep kan worden verdubbeld. Het is nodig, want we weten uit gesprekken dat er veel “stille armoede” wordt geleden.

Nu ons plan: wij willen graag over enkele maanden (indien dat haalbaar is) met een 2e ploeg starten. Een ploeg bestaat uit minimaal  3 koks (m/v), 2 mensen in de zaal die de zaal inrichten, de tafels dekken en babbelen met de gasten, 1 barkeeper en een afwasser. Minimaal 7 mensen! Uiteraard is het handig als er wat overcapaciteit is als reserve. Jullie kunnen informatie krijgen bij Meda Kolthof en Henriette Larambelje. Na aanmelden draai je een paar keer mee met het bestaande team (wennen en kijken of je dit wil….) daarna stap je “in het diepe”. Voor de juiste mensen is er een enorme beloning in de vorm van saamhorigheid, gezelligheid en plezier en een welgemeend “dank je wel”.

Wees welkom in ons team!  

Marion, Evelien, Frans, Gerrie, Henriette, Henriette, Koos, Meda, Femke, Sieb en Peter.          

Geplaatst op: vrijdag 26 augustus 2016

Alpha gaat weer starten!!

De Alpha-cursus is voor veel deelnemers van Assen zoekt… belangrijk geweest als eerste of hernieuwde kennismaking met het christelijk geloof. Komend najaar start de volgende alpha cursus en we hebben er zin in! De nieuwe cursus start op woensdag 21 september 2016.

Samen op zoek
Wat was Alpha ook al weer? Een introductie in het christelijk geloof van 10 avonden en een weekend. Tijdens de cursusavonden is er eerst een gezellige maaltijd. Hierna volgt een presentatie en gesprekken in kleine groepen. De cursus is geschikt voor mensen die voor het eerst of opnieuw op zoek zijn naar het hoe en wat van geloof. Er is ruimte om jezelf te zijn en alle vragen te kunnen stellen.

Info
Ben je geinteresseerd, heb je vragen over de Alpha-cursus, of wil jij je aanmelden? Klik dan hier

Geplaatst op: vrijdag 19 augustus 2016

Als we de Open Hof binnenkomen, zien we tafels vol met eten en een zaal gevuld met wel 80 mensen. Dit belooft weer een mooie Alpha feestmaaltijd te worden. We beginnen dan ook met de maaltijd. Verschillende gerechten zijn bereid door deelnemers van de cursus: van soep en salades tot chili con carne en nog veel meer heerlijke gerechten. Tijdens het eten maak ik kennis met deelnemers van Alpha en gasten die benieuwd zijn wat deze cursus inhoudt, heel gezellig!

Alpha
Rudolf en Mirjam praten de avond op een vrolijke manier aan elkaar. Ze vertellen over de afgelopen cursus en het erg geslaagde Alphaweekend in Norg. Naast serieuze gesprekken werd tijdens dat weekend ook samen gesport, gelachen en gedanst. Na het verhaal van Rudolf en Mirjam vertellen cursisten zelf hoe ze de afgelopen Alpha hebben beleefd. Wie er ook spreekt, stuk voor stuk zijn ze enthousiast: "Ik heb veel geleerd, er was een hele mooie open sfeer, goede gesprekken en heerlijk eten. Kortom, het was inspirerend."

Relatie
Een man van over de zeventig vertelt dat hij niet veel meer had met kerk en geloof in God. Toen hij een keer in een kerk kwam was hij niet onder de indruk: “Ik waande mij in een schouwburg en de preek sprak mij totaal niet aan.” Toch deed hij mee aan de Alpha en dit voelde voor hem totaal anders. Het deed iets met hem en hij kwam erachter dat geloven niet alleen iets is van ratio, maar vooral van relatie: “ Aan het eind van elke dag ben ik gaan bidden en dat doe ik nog steeds. Niet op mijn knieën (waarom zou dat moeten), maar gewoon praten met God. Dat bracht en brengt me tot rust. Ik daag iedereen uit die twijfelt om mee te doen aan de volgende cursus. Doe mee, wees kritisch en zie wat het je brengt.”

Uitdaging
Durf jij deze uitdaging aan? ben je benieuwd naar wat Alpha jou kan brengen of ken je iemand die belangstelling heeft? De volgende Alpha begint op woensdag 21 september. Klik hier voor meer informatie over de cursus. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Klik dan hier.

Geplaatst op: donderdag 09 juni 2016
Introductieavond Assen Zoekt
Als je nieuw bent bij Assen Zoekt hopen we van harte dat je een warm welkom hebt gehad. Hetzij bij een ontmoeting op zondag, hetzij in een missiegroep of bij de Alpha cursus. Iedereen die dit gevoel niet heeft of simpelweg nog wel wat meer wil weten en wegwijs gemaakt wil worden bij Assen Zoekt nodigen we uit om twee introductieavonden mee te maken.

Daarin passeren vragen als: Hoe is Assen Zoekt ontstaan? Wat is de visie en de structuur? Wat zijn de verwachtingen? Maar de avonden zijn ook bedoeld als gezellige ontmoetingen om mensen te leren kennen.

Op zondag 29 mei en 26 juni worden ze gehouden in de Open Hof. Er is koffie vanaf 19:15 uur, we beginnen om 19:30 uur. De avond duurt  tot ongeveer 21.15 uur.
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

Zoveel mensen zijn zoekend naar God, maar vinden het niet in de kerk. In zoveel kerken is er verlangen om naar buiten te gaan, maar hoe doe je dat dan? Daarop geven wij geen antwoorden, antwoorden ontstaan in een proces en dat is wat we bieden. Deze zomer volgt een nieuwe stap:

INSPIRATIE 2016
Op 10,11 en 12 juni gaan de deuren van het Nederland Zoekt netwerk wagenwijd open. Mensen kunnen zich een weekend lang onderdompelen in een cultuur van discipelschap en een leven als familie op missie. Je kunt proeven aan praktijk en aan de visie en theologie daarachter. Assen Zoekt houdt open huis, er zijn workshops vanuit Nederland Zoekt en bevriende organisaties werken mee. Er is muziek, discussie, sport en ontmoeting. Hoofdsprekers zijn Rich en Anna Robinson en we hebben echt een bijzonder aanbod van workshops met onder meer Hanne Dalsgaard van 3dm Voice uit Denemarken.We hopen je te ontmoeten op 10 juni in Assen. Een weekend waarin jij persoonlijk gevoed mag worden door Gods genade en waar je gemeenteleden, vrienden en predikanten die geïnteresseerd zijn vrijblijvend mee naar toe kunt nemen. Doe inspiratie op die je kunt toepassen in je eigen omgeving!

Klik hier voor meer informatie

Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2016

Translation at church service Assen Zoekt

Sunday the 8th of May was the first opportunity to use our brand new translation system. We are very happy we could serve our English, Arabic and Farsi speaking brothers and sisters in their own language. In that way we were able to pray, share and listen to the Gospel together.

We would very much like to continue this, so on the 22nd and 29th of May and the 12th and 19th of June we will provide translation during the service of Assen Zoekt in Arabic and English, using our translation system. A translation into Farsi might also be available, but will be provided face to face.  


الترجمة في الخدمة الكنسيّة في أسن زوكت  :
 

يوم الأحد الثامن من ايار  كان أول فرصة لاستخدام  ميزتنا  "نظام ترجمة جديد".

نحن سعداء جدا أننا استطعنا أن نخدم أخواتنا من اللغات الأخرى (العربية و الانكليزية و الفارسية) أن يتكلموا بلغاتهم الخاصة.

و بتلك الطريقة تمكنا من أن نكون قادرين على الصلاة , المشاركة و الاستماع  للانجيل المقدس سوية .

و نحن نرغب بشدة أن نستمر على هذا النحو..

لذلك في كل من:  الثاني و العشرين ,و التاسع و العشرين من ايار,  و في الثاني عشر, و التاسع عشر من حزيران , سوف نقدم الترجمة خلال الخدمة الكنسيّة في أسن زوكت بالعربية و الانكليزية .

و ذلك باستخدام  نظام الترجمة الذي نتبعه .

قد تكون الترجمة الى الفارسية متاحة أيضا ,لكن سوف نقدمها وجها لوجه .    


Vertaling bij ontmoetingen Assen Zoekt

Op zondag 8 mei hebben we in de bijeenkomst van Assen Zoekt voor het eerst de vertaalset gebruikt. We zijn erg blij dat we hierdoor verschillende Engels, Arabisch en Farsi sprekende bezoekers konden bedienen in hun eigen taal. Op deze manier konden we samen met hen bidden, gedachten delen en luisteren naar Gods boodschap voor ons om zo geïnspireerd te raken.

We willen dit graag blijven doen en daarom zal er op 22 en 29 mei en op 12 en 19 juni vertaling beschikbaar zijn in het Engels en Arabisch via de vertaalset. Ook zal er in het Farsi vertaald worden, maar dit gebeurt tussen mensen onderling.

* De verschillende vertalingen worden aangeboden afhankelijk van de aanwezige bezoekers en de beschikbare vertalers.

Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2016

Is het christelijk geloof achterhaald? Is er meer tussen hemel en aarde? Dit soort vragen komt aan bod tijdens de Alpha cursus. Ook wordt er wekelijks samen gezellig gegeten. In het alpha-weekend is er veel ruimte elkaar beter te leren kennen, tijd om 'de diepte in te gaan' en vooral ook veel gezellige momenten! De cursus bestaat uit 13 avonden en een weekend:

Op woensdag 8 juni 2016 is de Alpha-feestmaaltijd. Deze maaltijd is de afsluiting van de cursus in het voorjaar. Tijdens deze avond wordt samen gegeten en vertellen deelnemers hoe ze de Alpha cursus hebben beleefd. Iedereen die geinteresseerd is in de Alpha cursus is van harte welkom om mee te doen.

De volgende Alpha cursus start op woensdag 21 september 2016.

Ben je nieuw bij Assen zoekt... en wil je kijken of dit iets voor jou is? Ben je zelf geinteresseerd of ken je iemand die geinteresseerd is in de Alpha curus?

Voor meer informatie of om je op te geven, klik hier.

Geplaatst op: donderdag 19 mei 2016

De afgelopen missiegroepzondag is er weer van alles gedaan. Klik hieronder om te kijken wat:

Philoxenia
Peelo
Actief
Assen ziet om
Thuisbasis/vredeveld

* Afhankelijk van facebookinstellingen kun je misschien de items niet allemaal openen.

Geplaatst op: dinsdag 03 mei 2016

Ervaringsverhaal (gedicht) Alpha-weekend van Ubel

Als een storm kwam Hij over, dit weekend, maar eentje die niets vernielt...
Er was zelfs geen wolkje in de lucht...
't Is de Heilige Geest die een ander graag bezielt...
Eentje die je vol maakt met Zijn vrucht...

Wow... daar de volle lading van krijgen...
Zodat je er weer voor kan gaan met nieuwe moed...
Niet meer tobben, niet meer zwijgen...
Maar zeggen: God is goed !!

Vertel het maar door, waar je ook gaat...
Dat Jezus redt, dat Hij geneest...
Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat...
Vertel het maar door, dit wonder van de Heilige Geest...

Ik wil niet langer een waakvlammetje zijn...
Die uitwakkert op den duur...
Die dooft in valse schijn...
Nee Heer, laat mij zijn als een lopend vuur..."

Klik hier voor foto's van het weekend

Geplaatst op: maandag 11 april 2016

Dit weekend is het Alphaweekend! Ongeveer 35 mensen gaan richting Norg. Het thema is 'de Heilige Geest'. Samen doorpraten over God, elkaar beter leren kennen, dingen delen, en natuurlijk lekker eten en gezellige, leuke dingen doen. We zien uit naar de mooie dingen die God wil doen.

 

Geplaatst op: dinsdag 05 april 2016

Op Stille Zaterdag was er een bijzondere dienst bij Assen Zoekt... We stonden stil op die grens van het sterven van Christus en de opstanding uit de dood dat ons nieuw leven brengt. Kinderen en volwassen werden gedoopt en/of deden belijdenis van hun geloof. We vierden samen avondmaal, of aten een druif als symbool dat de vrucht van het geloof in je leven nog mag groeien. De grote Paaskaars werd ontstoken en gaven we elkaar het licht door.


Een foto-impressie met dank aan Elzo Draaijer.

Geplaatst op: maandag 28 maart 2016

Afgelopen zondag was het weer missiezondag. Op diverse locaties kwamen de missiegroepen samen om te eten, wandelen, spelletje te doen of te zingen. Er was ook een fancyfair van Philoxenia in de Open Hof. Klik hier voor meer informatie en foto's.

Geplaatst op: maandag 07 maart 2016

Het mag dan klinken als de jaarvergadering van de lokale bloemschikclub, het is nog veel leuker dan dat! Bij dezen een oproep aan alle deelnemers van Assen Zoekt om het weekend 10-12 juni te reserveren voor dit weekend over discipelschap en missionair gemeente zijn! Het belooft een weekend te worden vol lol, leuke mensen, leerzame seminars, lekker eten en hele goede muziek!

Missionair
Rich en Anna Robinson – geestelijk gangmakers uit Sheffield waar Assen Zoekt... veel van heeft geleerd –  zullen er zijn om te praten over missionaire gemeenschappen. Alpha cursus Nederland zal niet alleen hun bekendste cursus aanprijzen, maar ook vertellen over de parenting course en de marriage course (opvoedcursus en trouwcursus). Athletes in Action gaat lekker met ons sporten en laten zien waarom dat ook heel missionair kan zijn; alles om deelnemers van Assen Zoekt... te inspireren en missiegroepen nieuwe ideeën en inzichten te geven.

Bijdragen
Het beste is als iedereen er het hele weekend is (dat kost 65 euro p.p.), maar mocht dat niet lukken dan is het ook mogelijk om gedeeltelijk mee te doen (tegen gereduceerd tarief). Voor medewerkers (er zal een hoop moeten gebeuren, meldt je vast aan bij Wim Verdouw!) is er uiteraard korting.

Blokkeer in je agenda: 10-12 juni

Geplaatst op: vrijdag 26 februari 2016

Alpha stukje Rik de Rink: 'Heel veel nieuwe inzichten'

Onder het mom dat je niet moet verkopen wat je nooit zelf geproefd heb ik de afgelopen keer meegedaan aan de Alpha-cursus. Ik vind het erg leuk om inhoudelijk met mensen over het geloof te praten, iets wat ik in een andere setting in de zomer ook doe bij een evangelisatieproject van E&R. Daar werd ik aangemoedigd om ook eens mee te doen aan de Alpha-cursus.

Innerlijke rust
Ik heb het over me heen laten komen en ben blij verrast door alle mooie en vaak ook nieuwe dingen die ik tegenkwam. Zo zaten er mensen in mijn Alphagroep die op een voor mij nieuwe manier naar het geloof keken. Niet vanuit regels, een instituut of dat je allerlei dingen moet, maar vanuit stilte en innerlijke rust. Daar heb ik veel van geleerd.

Jaap
Tijdens het weekend heb ik lang met Jaap gesproken. Jaap is blind, maar ziet heel veel andere dingen die de meeste mensen niet zien, op geestelijk gebied. Hij kan deze dingen ook heel mooi omschrijven en verwoorden. Ik heb zoveel van hem geleerd. Toen ik met hem sprak zaten we in een hele drukke ruimte, maar er was een deken van rust en vrede over ons en ons gesprek. Prachtig om te mogen ervaren!'

Geplaatst op: vrijdag 26 februari 2016