Assen Ziet Om

Onze naam stamt nog uit de jaren waarin we met brood en een gesprek omzagen naar mensen in de stad die het moeilijk hadden. We bezorgden brood bij mensen thuis en bezochten in die tijd ook mensen in de gevangenis. De huisgroep vormde zich rondom deze projecten. Na zeven jaar zijn we hier weer mee gestopt om een aantal redenen, onder andere omdat de bakkerij die het brood leverde werd verkocht. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe invulling die de naam van de huisgroep dekt. Onze huisgroep is een mix van ouderen, gezinnen met opgroeiende kinderen en een aantal alleengaande mensen. We willen voor hen graag een vertrouwde, gezellige en veilige plaats zijn.

Eten en contact
Twee keer per maand een maaltijd samen, op een zaterdag in de maand en op de familiezondag op de zondag verzinnen we vaak nog iets gezelligs erbij. Wandelen in het bos komt wel vaak terug als activiteit, maar ook dingen als samen spelletjes doen, zwemmen en barbecueën komen voorbij. Om de week hebben we een verdiepingsmoment. Meestal doen we dit aan de hand van het thema van de zondagse samenkomst door middel van de schets.

Meedoen?
We komen samen op de familiezondag en op één zaterdag in de maand. De verdiepingsmomenten zijn op zondagavond en dinsdagavond. We komen bij elkaar in drie verschillende huizen in het centrum van Assen. Heb je interesse in deze huisgroep? Je bent van harte welkom om aan te schuiven.