Home  |  Inloggen  |  Contact

LAATSTE NIEUWS

Vasten 40-dagen-tijd

Geplaatst op maandag 08 februari 2016

Start 40-dagen tijd

Komende woensdag 10 februari is het aswoensdag. Traditioneel de dag dat mensen in de katholieke kerk een askruisje gaan halen en daarmee ook het einde van het carnaval. Daarna start de vastentijd van 40 dagen. Het duurt dan nog 40 dagen (excl. zondagen) tot het pasen is.

Bij Assen zoekt.. is het voor veel mensen inmiddels ook een gewoonte, traditie om op hun eigen manier mee te doen aan de vastentijd voor Pasen. Voor de één is het veertig dagen zonder koekjes en snoepjes, voor de ander is het geen Facebook of televisie.

Maar waarom? Vasten is een gebruik om je te richten op God in plaats van op het steeds vervullen van je eigen behoeftes. Het doorbreken van gewoontes, maakt je meer bewust van wat belangrijk is. Je kunt dit ook bevorderen door je in de vastentijd meer te richten op de dingen van God. Er zijn op verschillende plekken Bijbelleesroosters om te volgen tijdens de vastentijd. Zie volgende sites:

http://www.kerkinactie.nl/40dagentijd 

http://www.lightfortheworld.nl/wat-doen-wij/campagnes/veertigdagentijd?gclid=CMLE0N7jksoCFUuNGwodDFQCGg 

http://www.steunpuntliturgie.gkv.nl/liturgisch-jaar/veertigdagentijd/

https://kalender.tear.nl/


We vinden het interessant om te horen welke keuzes jullie allemaal maken en welke ervaringen jullie daarin hebben. Laat het even weten dit formulier. Kies in het keuzemenu voor Betty.

Betty, staflid leren & vieren