Alpha: Dichter bij God en elkaar.

 waarom ben je mee gaan doen?
Toen ik bij Assen Zoekt terecht kwam werd al vrij snel gevraagd of ik wilde deelnemen aan de Alpha-cursus. Probleem was dat de cursus steeds op de avond van mijn voetbaltraining viel, dus dat ging niet door. Maar mensen bleven maar vragen. Man, wat waren deze mensen vasthoudend! Ik dacht: Als dit dan echt zo bijzonder is, dan ga ik een keer meedoen. Ik heb het voetbaltrainen afgezegd en ben gaan meedoen aan de cursus.

Hoe heb je alpha cursus ervaren, onderdelen, wat heeft het gedaan?
Ik kom uit een traditioneel gereformeerd gezin, dus ik heb in mijn jeugd heel veel verhalen gehoord over God. In mijn studententijd en daarna is het geloof een minder grote rol gaan spelen, hoewel ik zo nu en dan nog wel de kerk bezocht. In die kerk voelde ik me altijd eenzaam, heel gek eigenlijk. Toch heb ik altijd geweten dat God bestaat en ik heb me altijd afgevraagd: “Wat moet ik daarmee?” Ik geloofde vooral met mijn verstand, niet met mijn hart. Wat ik heel graag wilde is contact krijgen met God, met hem praten en naar Hem luisteren. Ik wilde God voelen met mijn hart, in plaats van alleen geloven met mijn hoofd. Met die insteek ben ik de cursus ingegaan.

De gezamenlijke maaltijden waren voor mij een wekelijks hoogtepunt. Ik vond het heel gezellig en ook heel mooi om nieuwe contacten te maken en bestaande contacten te verdiepen. De gesprekken in kleine groepen vond ik ook erg mooi. Samen met niet-gelovigen en gelovige mensen God leren kennen. Het viel me op hoe eerlijk en open mensen waren. Het team zorgde ervoor dat iedereen aan bod kwam met zijn of haar gedachten en vragen.

Het Alpha-weekend was een warm bad, als een weekend met familie waarin contacten werden verdiept en veel is besproken.  Met als hoogtepunt een heel fijn gebed samen met Rudolf en Akke. Ik heb heel lang niet kunnen bidden en dat was dus een heel bijzonder moment, een soort thuiskomen bij God.

Wat heb je er daarna mee gedaan?
Na de alpha-cursus ben ik nog meer actief geworden bij Assen zoekt… op verschillende manieren. Ik ben onderdeel geworden van de familie die Assen Zoekt wil zijn. De Alpha-cursus heeft mij ook dichterbij God gebracht. Dat wil niet zeggen dat mijn leven ineens over rozen gaat, ik heb net als vroeger best wel pittige periodes. Verschil is dat ik meer het gevoel heb dat ik bij God mag komen, ook als het niet goed gaat en dat ik met Hem kan praten. Ik voel me een stuk minder eenzaam dan pakweg twee jaar geleden. En ik heb nu een familie om me heen waar ik thuis mag komen, ook als het niet goed gaat.