Koerdisch koken

Beste kookgekken,

Wanneer je vrienden wordt met mensen uit andere landen ontkom je er niet aan om ook vaak door hen uitgenodigd te worden om bij hen te eten. En ik kan vertellen, dat is helemaal geen straf. Het lijkt wel of het in hun genen zit om de heerlijkste maaltijden te bereiden met technieken en specerijen die wij hooguit kennen van horen zeggen. Als ze aan het koken zijn, kijk ik daarom ook altijd stiekem mee over hun schouder hoe ze het klaarmaken en wat ze gebruiken. En werkelijk, je ontdekt een heel nieuwe keuken. Een keuken die ik meer Nederlanders gun om te kennen, want deze is echt ver-ruk-ke-lijk!

Koerdisch koken
Daarom organiseren we een avondje Koerdisch koken. Door echte Koerden gegeven, specifiek voor mensen van Assen Zoekt. Wat gaan we doen? In groepjes van 4/ 5 mensen gaan we leren hoe je heerlijke Koerdische gerechten kunt klaarmaken: welke ingrediënten ze gebruiken en we worden stap voor stap mee het kookproces in genomen, zodat je het later thuis zelf ook kan klaarmaken.

Deelnemen
Wil je leren hoe je écht oosters kookt, wat je daarvoor nodig hebt en waar je alles kan kopen, dan is dit je kans. We vragen voor deze avond € 5,- p.p. om de kosten te dekken. Maar dan heb je ook een hele lekkere maaltijd. De avond staat gepland op donderdag 18 oktober v.a. 17.30 uur in de Open Hof. Bij  grote belangstelling gaan we kijken of we dit vaker kunnen doen, maar voor nu geldt nog: geef je snel op, want de plaatsen zijn beperkt!

Opgeven kan via de mail of door me ff aan te spreken.

Tot ziens,
Jenst Jan Mertens