Philoxenia

Philoxenia betekent liefde voor de vreemdeling. We geven dit vorm door op te trekken met mensen uit het asielzoekerscentrum. We regelen praktische zaken voor hen, bijvoorbeeld vervoer of vertaling. We trekken als maatje op met verschillende asielzoekers. Ook verzorgen we al een aantal jaren interculturele Apha-cursussen.

Actief
We komen elke week als huisgroep bij elkaar. Eens per twee weken om samen te eten en met elkaar te delen wat er speelt. De andere weken ligt de focus op bijbelstudie en bidden. Doordeweeks delen we muziek en teksten via de app. Een paar keer per jaar gaan we met de huisgroep uit eten of doen we andere uitjes en ook verjaardagen vieren we samen.

Thuis
We eten altijd wisselend bij de verschillende deelnemers, de verdiepingsavonden zijn altijd op dezelfde plek. We genieten van het contact met en zeker ook van het eten met mensen uit andere culturen. Veel mensen hebben onrecht en lijden meegemaakt of ervaren dat nu nog steeds. Voor hen willen we in de bres staan. Onze droom voor onze doelgroep is dat ze hier een thuis vinden en voor honderd procent mee kunnen doen binnen Assen Zoekt en in de maatschappij.

Familiezondag
Op de familiezondagen houden we een samenkomst in het Farsi met vertaling naar het Engels.