Profetie

De belangrijkste vragen bij Assen zoekt zijn toch wel: ‘wat zegt God tegen mij en wat ga ik ermee doen’? We merken daarbij vaak dat het antwoord op de eerste vraag nog niet zo gemakkelijk is. (Op de tweede trouwens ook niet!). Dit is één belangrijke reden waarom we ons binnen Assen zoekt ook bezig houden met luisteren naar God en profetie. Wist je dat een gebed niet alleen praten tegen God kan zijn, maar ook luisteren?
We werden zelf geraakt en bemoedigd door woorden en beelden die mensen tegen ons uitspraken. Toen zijn we zelf bezig gegaan met profetie en is ons duidelijk geworden dat dit een heel belangrijk element in onze gemeenschappelijke relatie met God kan zijn. Dat stond natuurlijk al in de Bijbel: 1 Kor 14: 1, maar we hebben ook ervaren dat het zo is. Door bezig te zijn met profetie, oefen je automatisch met het afstemmen op wat God wil. Je probeert namelijk te luisteren wat God voor je medemensen te zeggen heeft en dit door te geven. Juist door het oefenen, het delen, ontstaat er ook een check door de ander. Dit samen praten over wat God voor ons zou willen, leidt tot een dieper en beter idee van God.
Wil je eens ervaren hoe dit kan zijn? Wil je dat er een keer voor jou “geluisterd” wordt?

Dat kan! Op 17 februari en 10 maart starten we 15 min na de ontmoeting met een aantal momenten van luisteren. Er zullen (waarschijnlijk) twee teams beschikbaar zijn om voor jou en anderen te luisteren.  In deze teams zitten geen “grote profeten” of perfecte luisteraars, maar we zijn mensen die al wat langer geoefend hebben met “het gereedschap profetie” dat we als christenen allemaal kunnen leren gebruiken. Het is belangrijk dat je na de afspraak zelf de dingen die je hebt ontvangen weegt of ze voor jou van God zijn. We adviseren je daarom om een opname-apparaatje (mobiel?) mee te nemen, wat je ontvangt kan ook voor een later moment bedoeld zijn.