Top2000-dienst

Op 29 december 2019 organiseren we een Top2000-dienst die om 2 uur (14.00 uur) zal starten.

Graag leggen we daar iets over uit.

Soms komt het voor dat we songs van Bob Dylan, Guus Meeuwis of U2 op zondag zingen. Verrassend hoe hun teksten dan ineens in een ander licht komen te staan. De teksten worden al dan niet bedoeld ineens heel diep en raak. Hetzelfde zie je gebeuren bij een evenement als the Passion.

Tussen kerst en oud & nieuw wordt de Top2000 gedraaid met de mooiste popmuziek aller tijden. In die lange lijst staan diverse nummers met diepe en rake boodschappen. Zeker als je ze verbindt met Gods verhaal. Daarom hebben we de stoute schoenen aangetrokken en meer dan 10 nummers uitgekozen die goed bij een kerkdienst passen. Maar ook nummers die aansluiten bij het verhaal van de wijzen uit het Oosten… Zij zagen het tenslotte ook al in de sterren staan!

Het zal een dienst worden die anders aanvoelt en er anders uitziet dan we misschien gewend zijn. En tegelijk, als we het zoeken in de ‘sterren’, kan het zomaar zijn dat je God ontdekt… Voor het eerst, opnieuw of zoals je gewend bent! Laat je verrassen!

Neem gerust (graag) mensen mee…. We zorgen dat er plek genoeg is.

Nog even het belangrijkste op een rij:

  • 29 december 2019
  • 14.00 uur starten we, 13:45 uur is er al koffie e.d.
  • Na afloop is er ruimte om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje, en… zal de liveband nog wat nummers spelen die het net niet gehaald hebben!

Deze dienst organiseren we samen met de andere kerk die in de Open Hof zit, de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Maurits Helder & Gert van den Bos (vanuit Assen Zoekt)