Assen Zoomt

Als huisgroepen kunnen we een tijd niet meer fysiek samenkomen. Gelukkig kan dit nog wel digitaal. Met huisgroep Lijn14 hebben we al een aantal videosessies gehouden waarbij we verschillende tools hebben gebruikt. Onze ervaringen hiermee waren wisselend. Is jouw groep ook op zoek naar een passende tool om online samen te komen? Hieronder staan twee mogelijkheden, afhankelijk van met hoeveel mensen je wilt videobellen.

 • Videobellen via Whatsapp kan tot maximaal 4 personen. Om een groepsgesprek te starten bel je eerst met één persoon. Zodra je daar verbinding mee hebt kan je andere personen toevoegen door rechts bovenin op het poppetje met de plus te drukken. Aan één groepsgesprek kunnen maximaal 4 personen meedoen.
 • Videobellen via Zoom kan met een veel grotere groep. Om het programma te kunnen gebruiken, moet je deze stappen zetten ter voorbereiding bij de eerste keer:
  • Rechts bovenin de hoek kan je je aanmelden/inschrijven bij ´sign up, it´s free`. Meld je aan met je (privé)e-mailadres of via Google/Facebook.
   Zoom kan je online gebruiken in je internetprogramma zoals Chrome, Safari, Firefox…..maar je kan ook het programma Zoom downloaden op je computer.

In het vervolg kan je de volgende stappen gebruiken om een gesprek te starten.

 1. Open de website of het programma dat je hebt gedownload. Start een groepsgesprek door te klikken op ‘host a meeting’ en kies dan voor de optie `with video on`. Meld je aan.
 2. Nu verschijnt het beeld van je camera op je scherm. Soms komt er nog een vraag of je de audio van je computer wilt gebruiken. Geef akkoord.
 3. Nu kan je anderen uitnodigen bij je gesprek.
  Klik onderaan in je beeld op ´invite´ en vervolgens op `copy invitation` onderaan in het nieuwe scherm dat opent. Klik dat nieuwe scherm weer weg met het kruisje bovenaan.
 4. Open je mail of whatsapp (op de computer of telefoon die je gebruikt voor dit Zoomgesprek) en maak een nieuw bericht aan
 5. Plak hierin de link (de invitation) die je zojuist in Zoom hebt gekopieerd.
  Nu kan je dit bericht sturen aan iedereen die je wilt uitnodigen voor dit gesprek.

Wanneer je een uitnodiging van iemand ontvangt voor een Zoomgesprek  met een link (in je mail of app klik je op de link die je hebt ontvangen. De eerste keer dat je dat doet moet je het programma downloaden op je computer of mobiel. Volg de stappen die worden aangegeven (dit verschilt per internetprogramma en per mobiel). Meestal moet je daarna nog toestemming geven dat de audio en camera van je computer of mobiel gebruikt worden.

Wil je als huisgroep met deze twee mogelijkheden aan de slag? Dan is het handig om iemand van de groep hierin het initiatief te laten nemen om de gekozen tool vooraf te testen. Help elkaar lekker op weg op de digitale snelweg. Mocht je nog meer mogelijkheden willen verkennen en de voordelen/nadelen afwegen, kijk dan eens hier.

Heb je zelf nog toevoegingen, tips of tools? Laat het weten via het contactformulier.

We hopen dat jullie zo elkaar een beetje kunnen ontmoeten. Je moet helaas wel je eigen koffiezetten.

Assen Zoomt…, Assen Appt… of hoe dan ook…we wensen jullie een goede tijd toe samen!