Wat vindt God van jou?

Wil jij wel eens weten wat God over jou vindt? Wil je wel eens horen welke richting God wil dat jij op gaat? Laat dat vóór zondag 27 oktober even weten via de mail. Dan gaat een groep mensen voor jou luisteren en kun je een lijstje met indrukken van God voor jou persoonlijk verwachten. Je bent hier zelf niet bij aanwezig, je ontvangt een berichtje of mailtje met wat we met je mogen delen. Natuurlijk kan je altijd jezelf op God richten en hem in gebed vragen om antwoorden op jouw vragen, maar God kan en wil je ook door anderen om je heen dingen duidelijk maken. Je kunt je ook als huisgroep of gezin aanmelden. Dit is je kans!
Mail je belangstelling vóór vrijdag 25 oktober naar profetie@assenzoekt.nl.

Meer uitleg:
Zondag 27 oktober komen we met een groep mensen bij elkaar om ons te richten op God en ons open te stellen voor indrukken die Hij met ons wil delen. Hij doet dat bij ieder van de groep op een heel persoonlijke, individuele manier, omdat hij met ieder van ons een eigen relatie heeft. Bij de één gebruikt God het muzikale gevoel om liederen te binnen te brengen, bij de ander maakt hij gebruik van de enorme verbeelding en brengt hij beelden te binnen. Je kunt het zo gek niet bedenken of God kan er doorheen spreken. Zo heeft één van ons twee wijnflessen op haar bureautje staan thuis, die een boodschap van God zijn geworden.
We geloven dat God nog steeds een levende en communicerende God is en niet alleen een abstract idee uit een boek van 2000 jaar oud. Hoewel dat boek, de Bijbel onze belangrijkste bron is waardoor God nu spreekt, geloven we van harte dat God zich nog steeds door ons wil laten kennen op nieuwe manieren. Hij doet dat heel vaak door bijvoorbeeld tijdens het lezen in de Bijbel je aandacht te richten op één speciale tekst. Die tekst ervaar je dan als voor jou geschreven. We geloven ook dat hij dat op andere manieren wil doen. En daar strekken we ons naar uit. In 1 Kor. 14:1 worden we ook opgeroepen dat te doen.

Wat kun je verwachten?
Een rijtje met Bijbelteksten, woorden, beelden, liederen die mogelijk voor jou van betekenis kunnen zijn. Het kan zijn dat de voorzichtige formulering je al is opgevallen. Mogelijk… We vinden dit heel belangrijk. Wanneer je jezelf aan zou melden krijg je niet een handleiding voor de rest van je leven en we weten ook niet zeker of wat je krijgt altijd 100% Gods woord en accuraat is. Ook dat is Bijbels, zie 1 Kor 13: 12. Toch hebben we heel vaak gezien dat zaken die we delen écht voor iemand een boodschap van God waren. Het is dus belangrijk dat je er achteraf zelf mee aan de slag gaat. Eerst moet je wegen/beoordelen wat voor jou voor dit moment van God is (het kan ook voor later zijn). Vervolgens is het belangrijk dat je aan de slag gaat met wat God je heeft duidelijk gemaakt. Het is goed dat je zelf met God en anderen bedenkt wat voor jou een goede eerste stap kan zijn. Je krijgt daar wat tips voor.

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep mensen die de cursus profetie binnen Assen Zoekt hebben gevolgd. We geloven NIET dat we daarmee Gods stem beter kunnen verstaan dan anderen. We geloven wel dat we ons er door de cursus bewust van zijn hoe we onszelf en onze eigen oordelen beter kunnen uitschakelen en hoe we de boodschap op de ander mogen overbrengen. Als we lezen in de Bijbel wat er over profetie gezegd wordt, komen we vooral uit bij de hoofdstukken 12 en 14 van 1 Kor. Wat apart zul je denken, waarom staat daar een hoofdstuk tussen? En waar gaat hoofdstuk 13 dan over? Let op: dat hoofdstuk is een lofzang op de liefde. We trekken daaruit de conclusie dat profetie (en andere geestelijke gaven) absoluut niet zonder de liefde kan. En dat staat er zelfs ook in, 1 Kor 13: 2. We vinden belangrijk wat er staat in 1 Kor 14: 3 dat profetie (woorden van God doorgeven aan anderen) anderen moet opbouwen, troosten en bemoedigen.
Het luister-moment zal vaker plaatsvinden, dus je kunt er ook voor kiezen om op een later moment voor je te laten luisteren. We zijn van harte bereid jou op deze manier te dienen.

Het profetie-team.