Zondag 14 juni

‘Verlies jij de moed wel eens?’ – Efeze 3:14-19

We willen in deze tijd een paar beelden & teksten van de kerk voorbij laten komen uit de Bijbel. Deze beelden kunnen ons helpen om te kijken hoe we in en na deze ‘coronatijd’ kerk kunnen zijn. Vorige week was het beeld van het lichaam aan bod. Voor de kinderen gaat het deze week over de Liefde. De rest gaat het hier later nog over hebben. De overdenking gaat deze week over een tekst die over bemoediging gaat en hoe dat een rol speelt in een groep/gemeenschap.

Een paar vragen voor na de toespraak:

Kies één of een paar vragen uit om kort over door te praten:

  • Ben jij iemand die altijd optimistisch is of je laat je je snel ontmoedigen?
  • Wat voor personen kunnen jou goed bemoedigen?
  • De moed erin houden; in hoeverre maakt het een verschil of je gelovig bent of niet
  • Voor wie ben jij een bemoediger?

Voor de kinderen (en hun ouders)

  • De liefde” voorgelezen door Evelien Scholtens
Foto van een heg waar een gat in is geknipt in de vorm van een hartje

Als je geen liefde hebt voor anderen zijn je woorden zinloos. Zelfs al laat de Heilige Geest je alle talen van de wereld spreken. Liefde is: geduldig en vriendelijk zijn. Liefde is niet jaloers zijn, niet vertellen hoe goed je bent, jezelf niet belangrijker vinden dan de ander. Liefde is: een ander niet beledigen, niet alleen aan jezelf denken, geen ruzie maken en geen wraak willen nemen. Liefde is: blij worden van het goede, en een hekel hebben aan het kwaad. Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden. Nu zien we God nog niet. We merken wel dat Hij er is, maar we zien Hem niet. Maar straks, in de nieuwe wereld, zullen we God zien met onze eigen ogen. Nu weten we nog lang niet alles over God. Maar dan zullen we Hem echt kennen, zoals God ons nu al kent. Dit is waar het om gaat, geloof, vertrouwen en liefde. Maar het allerbelangrijkste is de liefde.

Vragen om over door te praten:

  • Wat is liefde?
  • Wat vind jij ervan dat de liefde het belangrijkste is?
  • Welk kenmerk vind jij het mooiste van de liefde?

De uitdaging van de week

Ga jij de uitdaging van de week aan? Voor de uitdaging van de week heb je nodig: (gekleurd) papier, viltstiften, potloden of pennen, een schaar, lijm en touw.

Meisje troost een jongetje in de speeltuin

In het filmpje wordt uitgelegd hoe de uitdaging van de week werkt, en aan het eind vind je nogmaals de instructie. Als je de uitdaging hebt gedaan heb je een slinger met de kenmerken van de liefde, die voor jullie het belangrijkste zijn. Zo kun je ze nooit vergeten! En heb je gelijk een vrolijke, feestslinger voor in huis.

Veel plezier,

En Gods zegen,

Namens het kinderwerkteam,

Evelien & Esther